Българският гранд Левски преустанови участието си в европейските клубни турнири. "Сините" не успяха да се класират за третия предварителен кръг на турнира Лига Европа, след като завършиха наравно със словенския Марибор.

Столичани надиграха съперника си в сблъсъка на стадион "Георги Аспарухов", който обаче завърши при резултат 1:1, изхвърлящ българския тим от Европа.

Гола за българския състав отбеляза Франсис Нар, разписал се през първите 45 минути, но с попадение на Тавареш, Марибор осигури участието си в следващата фаза от надпреварата, в която ще се изправи срещу шотландския Абърдийн.

След нулево равенство на словенска земя, Левски бе елиминиран.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

НА ЖИВО: Левски - Марибор

НА ЖИВО: Левски - Марибор

Ще продължат ли да мечтаят "сините"?

"Сините" категорично бяха по-добрият отбор на терена в този мач.

Още в първите минути на срещата обаче си личеше, че софиянци са напрегнати повече от необходимото, като имаше доста брак в действията им.

Бранителите изнасяха бързо топката в предни позиции, но в средата на терена нещо не се получаваше според очакванията в "синия" състав.

Малко по малко Левски наложи превъзходството си.

В редиците на Марибор пък личеше страхопочитание към феновете на домакините, като видимо някои от състезателите на словенския състав бяха стъписани от мощните скандирания на запалянковците.

В 22-ата минута логичното се случи и българският състав излезе напред в резултата.

Франсис Нар проби защитата и стреля премерено, оставяйки вратаря на Марибор без необходимите аргументи в конкретната ситуация.

Последваха редица акции в синьо, но нов гол за тима така и не падаше.

В 28-ата минута Александров наруши правилата срещу футболист на словенците в наказателното поле и гостите бяха наградени със заслужена дузпа.

Зад топката застана Тавареш, но за радост на феновете на Левски, Йоргачевич спаси удара му.

След почивката "сините" отново се втурнаха в атака, а в 59-ата минута бяха сериозно ощетени, след като при разбъркване в полето на Ханданович, топката срещна ръката на бранител на гостуващия отбор.

Малко по-късно, в 69-ата минута, Йоргачевич отново беше на висота, спасявайки два последователни удара на футболисти на Марибор, но в крайна сметка се оказа безсилен срещу изстрела на Тавареш, от доста близка дистанция.

Резултатът беше изравнен, а словенците малко по малко започнаха да бавят резултата и да се възползват от всяка създала се ситуация.

Въпреки редицата акции на състезателите на столичния състав в заключителните минути и множеството промени, извършени от Люпко Петрович, нов гол в срещата не падна.

Така България остава без участници в надпреварата, след като малко по-рано и Берое напусна Лига Европа.

Берое отпадна след мач, в който надигра съперника си

Берое отпадна след мач, в който надигра съперника си

Старозагорци загубиха с минималното 0:1 от финландския ХЙК