От партия „Атака" настояват за незабавната оставка на началника на столичното Първо РПУ Даниел Пашов, като го упрекват в неизпълнение на задълженията, произтичащи от поста му.

Повод за искането на оставката му е инцидент от днешните протести. От „Атака" съобщават, че около 16:00 ч. демонстранти, които са блокирали двете  платна на бул. "Цариградско шосе" , са изгорили  билборд с изображения на лидера на „Атака" Волен Сидеров и телевизия "Алфа".

От „Атака" посочват, че телевизия „Алфа" разполага с кадри, на които свидетел е разпознал блогъра Асен Генов като един от подпалвачите.

„Органите на реда не се намесиха по време на подпалването на билборда. До момента няма информация за задържани лица за разрушаване на частна собственост." - де казва в изявление на националистите, изпратено до медиите.

В него се посочва, че „за пореден път органите на МВР от 1-во РПУ - София бездействат, не задържат нарушителите на закона и толерират престъпността в столицата".

От „Атака" настояват Генов незабавно да бъде задържан „за криминален вандализъм", а органите на реда „да спрат да толерират вандалските прояви в столицата, да спрат да охраняват нарушителите на закона, да се намесват, когато стават свидетели на престъпления по смисъла на закона".