Това им е единственият шанс да се преборят. Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира евентуалната номинация на премиера Бойко Борисов за "Дондуков" 2.

Като несръчни спекулации той определи твърдението на вътрешния министър Цветан Цветанов, че сините няма да подкрепят кандидата на ГЕРБ, ако Синята коалиция не е на балотаж.

Започва т. нар. нервничене около изборите, посочи Иван Костов и допълни: „За разлика от нервите на останалите, ние сме в действие. Ние сме единствената политическа формация в момента, която действа."

Костов смята, че ГЕРБ и „Атака" са загубили своето мнозинство и следващите парламентарни избори ще го покажат. По думите му гражданите са загубили доверието си в тези формации и това дава увереност на БСП да говори категорично срещу управляващите.

Лидерът на тъмносините подчерта, че е рисковано премиерът Бойко Борисов да се кандидатира за президент, защото победата му не е сигурна.

Цветанов:
Три имена се спрягат за кандидатура на ГЕРБ
Още...

Премиерът Бойко Борисов пое сериозни ангажименти към избирателите си, заяви от своя страна лидерът на БСП Сергей Станишев и допълни, че евентуалното участие в президентския вот на министър-председателя е бягство от тежестите на премиерския пост.

Нещата в страната отиват на зле, изтъкна той и допълни, че ако управляващите издигнат лидера си, това ще означава още, че в ГЕРБ нямат достатъчно силни личности.

Трябва да се помисли какво ще се случи с неговата политическа съдба, ако загуби, коментира още лидерът на БСП. Той е категоричен, че ако Борисов загуби президентския вот, явявайки се на изборите лично, това ще е краят на ГЕРБ.

В ДПС не са изненадани от това, че в ГЕРБ обсъждат името на лидера си и премиер Бойко Борисов за кандидат за президент. Според Лютви Местан време е за ясни послания от страна на ГЕРБ, защото, по думите му, тяхната отговорност към президентския вот е по-особена.

Никога не сме си правили илюзиите, че кандидатурата на Бойко Борисов не е на дневен ред, изтъкна депутатът от ДПС. От партията на Доган заявиха, че ще дадат оценката си за кандидата на ГЕРБ, когато управляващите го обявят окончателно.

Няма решение на ГЕРБ кой да е кандидатът за президент, заяви и Красимир Велчев, председател на ПГ на ГЕРБ. По думите му в редиците на партията на премиера текат номинации. Имена досега не са обсъждани, категоричен бе Велчев.

По-рано днес обаче вицепремиерът Цветанов заяви, че ГЕРБ има три варианта, сред които е и Борисов.

Велчев уточни, че в ГЕРБ се гледа с положително отношение към евентуална кандидатура на лидера Борисов.