Бойко Борисов ще е кандидатът на ГЕРБ за президент, прогнозира лидерът на РЗС Яне Янев в „На 4 очи".

Според Янев обаче Борисов няма да стане президент. За малко няма да успее и това ще е началото на края за ГЕРБ, прогнозира РЗС лидерът и добави, че ще си отиде по-безславно и от Симеон Сакскобургготски.

Янев е сигурен, че Борисов ще се кандидатира за президент и смята, че Цветан Цветанов ще иска да го измести. „ГЕРБ ще стане еднолична партия на Цветан Цветанов", прогнозира още лидерът на РЗС.

За кандидатурата на Меглена Кунева той каза, че има шанс да отцепи леви гласове и да отцепи гласове от десницата, но резултатът й би бил по-слаб от постигнатия на евроизборите като действащ еврокомисар.

По отношение на Волен Сидеров, който е кандидатът за президент на Атака, Янев заяви, че той отдавна е в политическото небитие, но още не знаел.

Има договорка между ГЕРБ и ДПС за балотажа в президентските избори, коментира още Янев. По думите му ГЕРБ целели на балотаж да отиде кандидатура на ДПС и това било договорено. „Реално може да се случи ДПС да отиде на балотаж и така Бойко Борисов да има по-голям шанс", подчерта Янев.

По повод очакваното внасяне на вот на недоверие към кабинета Борисов лидерът на РЗС каза, че би бил бутафория, а по въпроса дали депутатите от бившата група на РЗС биха подкрепили т.н. финансов пакт „Дянков" и промените в Конституцията, заяви, че това е разумна идея, че тя би заздравила валутния борд и че ще я подкрепят.