Наред с прогнозите на родните социолози относно шансовете на кандидатите за „Дондуков" 2, своите коефициенти извади и английският букмейкър Унибет.

С най-добър коефициент за спечелване на поста - 2.25, е кандидатът на ГЕРБ - Росен Плевнелиев. Според букмейкърите високият личен рейтинг на бившия строителен министър, както и популярността на партията и на нейния лидер Бойко Борисов, сякаш правят мача предизвестен.

Като основен опонент на Плевнелиев е „позициониран" червеният кандидат Ивайло Калфин с коефициент 2,90. Незначителната разлика между двамата, според букмейкърите, се определя от това, че Калфин също е бивш министър, а и има опит в  международните дела, покрай заеманата от него позиция на евродепутат.

Отчита се и активната дейност на БСП-кандидата по усъвършенстване и популяризиране на международните програми за обучение на студенти, с която спечели немалко симпатизанти сред младите. Като нож с две остриета обаче се определя по-голямата му активност на международното поле, за сметка на вътрешно-политическа му дейност.

„Гражданският кандидат-президент" Меглена Кунева допълва челната тройка, но изостава от основните играчи с коефициент 3.00. Като негатив за нейното участие в „президентската" битка букмейкърите отчитат факта, че в България независимите кандидати все още трудно могат да разчитат на успех срещу кандидатите на партийните електорати.

Цифри
Р. Плевнелиев - 2,25
Ив. Калфин - 2,90
М. Кунева - 3,00
В. Сидеров - 20
Р. Христов - 20
Ат. Семов - 25
Кр. Каракачанов - 50
Ал. Петров - 75
Св. Витков - 100

Кунева има сериозна биография - министърът, преговарял за влизането ни в ЕС, първият, при това изключително успешен български еврокомисар, като за нея трудно могат да бъдат извадени компромати.

За десните обаче тя си остава „комунистическа снаха", левите пък не могат да пренебрегнат позицията й за АЕЦ „Козлодуй" при преговорите за приемането ни в ЕС.

Волен Сидеров и Румен Христов са на кантар с 20.00, а Атанас Семов ги следва с 25.00.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и Алексей Петров получиха коефициенти от Унибет съответно 50.00 и 75.00. Резултатът на Каракачанов е донякъде изненадващ, предвид силната кандидатура за вицепрезидент в двойката - най-умната българка с IQ 192 Даниела Симидчиева.

Причината за слабите на Алексей Петров пък са серията от скандали, в които беше замесено името му. Въпреки всичко, шансовете му могат да се променят, ако бившата барета извади някой скрит коз срещу кандидата на управляващата партия.

За финал с грандиозния коефициент 100 е посочена вероятността Светльо Витков от Хиподил спечели президентската битка.

Един от най-интересните коефициенти обаче е този за своеобразен X на предстоящия вот и избирането на бъдещия президент на балотаж. Букмейкърите са уверени, че победител ще има едва на втори тур, а коефициентът за това е 1,2 за сметка на 4.00.

Ще се състои ли мачът „Всички срещу ГЕРБ" - това, според букмейкърите, е интригата както на президентските, така и на кметските избори в много от българските градове.