Нормални и честни избори се въртят в главите само на една партия, заяви Младен Червеняков, член на предизборния център на БСП.

Имаме рязко радикализиране на политическото поведение, посочи той на брифинг в централата на партията. Голямото явление за мен на тези избори е купуването на гласове, смята още Червеняков допълвайки, че е налице силен контролиран вот, коментира още той.

От БСП се оплакаха и че в деня на размисъл премиерът Борисов и транспортният министър са имали предизборни участия.

Като цяло в БСП до 12.00 часа са получени над 120 сигнала за нарушения в деня на балотажа. От социалистическата партия съобщават и по-фрапиращите до момента случаи.

Над 10 сигнала има от Сливен, сред които предимно купуване на гласове за ГЕРБ.

Налице са и сигнали за възпрепятстване на гласуването и извършване на паралелно преброяване в секции 127 и 128 от служители на ДАП „Пътнически превози" - Сливен  за щаб на управляващата партия. Социалистите  съобщават и за възпрепятстване на работата на представителите на БСП чрез непризнаване на удостоверенията им, неправомерна агитация в СИК 117 и нарушаване на методическите указания на ЦИК в секция 39, 120 в града.

Въпреки подаването на 10 сигнала от страна на предизборния щаб на БСП в Сливен, ОИК - Сливен не изпълнява задълженията си и не предприема необходимите действия по подадените жалби за нарушения, според разпоредбите на Изборния кодекс и Методическите указания на ЦИК,  допълват от БСП.

Социалистическата партия съобщава и за куриозен сигнал от  Перник. Там кафе-машини пускат чашки, на които са поставени снимки на кандидата на ГЕРБ за кмет на града и зачертан номер 2.

В Свиленград също има информация за купуване на гласове и неправомерна агитация в районите на 2-ра и 9-та секция в града.

Сигнал има и в Смолян за недопускане на гласоподавател до гласуване за кмет, а само за президент и вицепрезидент.

В Благоевград пък има неправомерни задържани симпатизанти на БСП от ромски произход, които по време на предизборната кампания са агитирали открито за кандидата за кмет на партията. Целта е респектиране на задържаните лица и провокиране на демотивация за гласуване както на тях, така и на техните близки, роднини и приятели, коментираха социалистите. Те припомниха и случая с пребит застъпник в Лом.

Във Враца и Хасково има предварително белязани с номер 2 бюлетини.

Има сигнали в Кърджали за възпрепятстване на работата на представителите на БСП чрез непризнаване на удостоверенията им и липса на нормални условия за работа на избирателните комисии.

Неправомерна агитация с номер 2 има в Разград, Първомай и село Динката.

В Чепеларе пък представители на ПП ГЕРБ не са допуснали представители на ГИСДИ в секционните комисии. В Добринище социалистите разполагат с информация за снимане на бюлетини.