Тежки злоупотреби и въздействия се оказват чрез държавна и местната власт върху избирателите преди втория тур. Това свое притеснение изразиха червените на брифинг в партийната централа.

Жельо Бойчев изтъкна, че ГЕРБ отново се проявяват като новатори. Използват се ВиК дружествата. На редица места се погасяват задълженията на граждани, обясняват от БСП.

Борисов лъже за оставката, размахва я с цел мобилизация, убедена Нинова

Борисов лъже за оставката, размахва я с цел мобилизация, убедена Нинова

Очаква сериозна битка за втория тур

Друга интересна схема е чрез горските стопанства, като се осигурява дървесина. Кметовете на герберите също са ангажирани в кампанията. Заплашвали, че ако Цецка Цачева не спечели изборите, парите за съответната община ще секнат.

Директори на детски градини и училища били заплашвани, че ще се уволнява персоналът.

В София също се притискали учителският персонал и екипите на концесионерите. Събирали се на оперативка с директорите на общинските дружества, като им се казвало, че трябва да осигурят гласове за Цецка Цачева.

Пловдивският кмет събирал земеделски стопани, купували се гласове в Столипиново. Личните карти на служителите в чистота и поддръжката на парковете в града под тепетата били събрани.

Бургаският кмет притискал общинския футболен отбор, че ще му спре издръжката.

Как е съществувала България преди Борисов, изумен е Жельо Бойчев. Бай Ганьо не може повече да прави избори, недоволни са в червената централа.

С падането на ГЕРБ не пада България, настъпи Корнелия Нинова управляващите

С падането на ГЕРБ не пада България, настъпи Корнелия Нинова управляващите

Цветанов обвини червените, че дестабилизацията идва от тях

За снощния дебат Бойчев бе категоричен: "Нашият кандидат само да стои е достатъчно".

По-късно от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) изпратиха позиция до медиите, в която категорично възразяват срещу "клеветническите твърдения на народни представители от БСП". Те не са съгласни с обвиненията, че директори на ВиК дружества в страната оказват натиск за гласуване в полза на ГЕРБ.

От регионалното министерство намират за още по-нелепи твърденията за заплахи от страна на дружествата за спиране на европейското финансиране за реформата в сектора. То не зависи от тях, поради което няма как да бъде "пускано" или "спирано", се изтъква в позицията.

От оглавяваното от Лиляна Павлова министерство настояват партийната реторика да не се упражнява върху държавните дружества. Подчертава се още, че те за първи път от 25 години имат ясна визия за развитието си и създадена възможност за инвестиции във ВиК сектора.