Жени Живкова, Стефан Данаилов, Сергей Станишев дойдоха пред Народния театър, за да подкрепят подписката на БСП София за участие в местните избори. Мотото на кампанията на социалистите е: "Другото лице на София".

"Това, което предлагаме, е кампания за промяна на модела на управление на София", подчерта лидерът на столичните червени и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов.

Амбицията му е Столетницата да разбие монопола на ГЕРБ в София и управлението на града да е по-близо до гражданите. Паргов поясни, че ще се води позитивна кампания и настоява за феър плей (честна игра) от страна на опонентите на партията.

Кандидатът за кмет на София на левицата професор Михаил Мирчев настоява за ред, чистота и сигурност в столицата. БСП е в много добра кондиция, подчерта той. Може да има изненада в последния момент, закани се социологът, като изрази увереност в успеха си.

Мирчев се обяви за повече и по-качествено строителство в столицата. Акцент за него като евентуален градоначалник ще са работническите квартали, където хората отглеждат децата си.

Той има амбицията да разкрие "истината за светлия образ на Йорданка Фандъкова". Влизам в тази кампания, за да покажем другото лице на София, увери професор Мирчев.

Стефан Данаилов не харесва сегашното управление и по-скоро това, че на всеки квартал се гледа различно. Според него предложението Мирчев да е кандидат на червените за кмет е добро.

"Трябва да има повече инвестиции", каза Ламбо. Той иска да се създадат така наречените младежки културни центрове, за да има къде младите столичани да се развиват, да спортуват. "Има много работи, които трябва да се направят", категоричен е Данаилов.

Президентът на ПЕС Сергей Станишев обясни в отговор на въпрос на News.bg за очакванията му за кампанията на столичните червени, че посланията им трябва да стигнат до колкото се може повече столичани.

"Всички виждаме, че инфраструктурата се подобрява, метро се строи, но реално истинската столица не е само в центъра и по големите булеварди", смята той.

Истинската столица по мнението му са големите квартали като Люлин, Младост, Дружба. Затова, по думите му, е важно средствата от бюджета на столицата да достигат и там. Вярвам, че това е една от идеите и визиите на професор Мирчев като човек, който има визия, коментира Станишев.