Не виждам криза, защото правителството работи и днешното заседание на Министерски съвет го показа. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова след заседанието на кабинета, чиято оставка предстои да бъде гласувана в парламента този следобед.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че към днешна дата не съжалява, че не е приела да бъде кандидат за президент на ГЕРБ. На въпрос дали би приела да бъде следващият служебен премиер, Йорданка Фандъкова отговори по следния начин: "О, моля ви се. Идва нова възможност и пак започвате да ме спрягате".

Фандъкова заяви, че държавата трябва да продължи да работи и отговорното поведение на министър-председателя Бойко Борисов и целия кабинет било очевидно. "Работиха, приеха всички предложения и доклади, които бяха направени за днес и вярвам, че така ще продължи следващата седмица, дотогава, докато има ново правителство. С поведението си ясно показват, че това е важно. За мен като кмет също е важно държавата да работи", коментира Фандъкова.

Според нея отговорността за провала на кандидатурата на Цецка Цачева за президент е на всички в ГЕРБ. "Разбира се, че отговорност всеки от нас носи - не само всички кметове, които сме част от ГЕРБ. Анализите ще си ги направим. Ще си разговаряме", коментира още тя.

Йорданка Фандъкова поясни, че имат механизми, работят последователно. Столичният кмет обаче посочи, че има очаквания за следващата година в рамките на новия бюджет, а именно да продължи подкрепата за строителството на метрото, да продължи подкрепата и за други проекти.

"Не само на общината, а за София като цяло. Благодаря на г-н Борисов, министър Павлова за работата, която имахме и се надявам да продължим да имаме по отношение на разширението на Околовръстния път, разширението на Южната дъга", заяви Фандъкова.

Според нея е много по-добро за кметовете е, когато има стабилно управление. "Правителството към момента продължава да изпълнява ангажиментите си. Познавайки всички министри и екипите им, зная, че ще продължат да го правят", каза още Фандъкова.