С омраза политика не може да се прави.

Това каза в Хасково лидерът на ДПС Ахмед Доган, обръщайки се към опонентите на партията, цитиран от БТА. Там той участва в предизборна среща в града, на която бяха представени кандидатите на ръководената от него политическа сила за представители в Европейския парламент.

Омразата поражда омраза, подобието ражда подобие, мъстта ражда мъст. Омразата не е езика на политиката, а силовите методи в политиката вече изчерпаха своите възможности, допълни Доган.

Особено през последните десетина години правим всичко възможно да генерираме позитивна енергия, каза още лидерът на ДПС.

Според него дори на тези избори ДПС е пример за позитивно, толерантно отношение.

През последните двайсет години направихме всичко възможно да обучим едно младо поколение политици - те са над 25 хиляди вече, и тяхното правило е " уважавай ме, за да те уважавам", отбеляза лидерът на ДПС.

Според него трябва с общи усилия и с общо търпение у нас да бъде създадена необходимата среда за правене на позитивна политика, да се генерира позитивно чувство у българския гражданин и у всички етнически и религиозни групи.

Противопоставянето ми на тоталитарния режим, изграждането на ДПС и на младежката организация са най-големите ми постижения в живота, отбеляза Доган пред присъстващите на срещата.

Но съм го правил с отговорност - за нашия живот, за всеки поотделно, за държавата. Ако съм искал да сбъркам само веднъж - съзнателно да сбъркам, България щеше да има друга съдба,каза още Доган.

Движението за права и свободи се позиционира на много високо ниво в Европейския парламент,заяви от своя страна Филиз Хюсменова - евродепутат и кандидат за нов мандат.

По думите й досегашните представители на ДПС в Европейския парламент са получили доверието и подкрепата на колегите си.

Работихме активно във всички комисии, участвахме в законодателните инициативи на ЕП и като евродепутати нито за миг не забравихме страната си, за миг не забравихме вас и реализирахме много инициативи в страната,добави Хюсменова.