Силата и агресията продължават да са част от политиката на тази власт, заяви Христо Бисеров от ДПС в обзорното предаване на Дарик радио „Годината".

Това, по думите му, ни е лишило от част от свободата ни, заради това се страхуваме да говорим по телефона, разказваме и по-малко политически вицове.

На всеки 8 минути у нас се включва СРС по закона за СРС или ЗЕС,цитира статистиката Бисеров. Покрай СРС-тата ние разбрахме колко полицейска е тази държава, смята зам.-председателят на ДПС. Загубата на свобода е част от тази година, която си отива, категоричен е Бисеров.

Проблемът с Катуница не е криминален, а етнически, коментира още той. Инцидентът според него е използван политически.

Стана ясно, че от ДПС не са доволни от решението на Конституционния съд, който обяви изборът на Росен Плевнелиев за законен. Припомняме БСП, ДПС и Атака сезираха КС за избора на кандидата на ГЕРБ. Конституционния съд може повече, изтъкна Христо Бисеров.

Докато ГЕРБ не си променят политиката, няма да приемем никакви техни ходове, категоричен бе той, попитан дали от партията на Ахмед Доган ще подкрепят фискалния пакт.

Премиерът да се държи като Меркел, настоя Бисеров и заяви, че германският канцлер е докладвала пред германските депутати договореностите в Брюксел от последния съвет, докато нашият министър-председател все още не.

Христо Бисеров каза още, че ГЕРБ са изчерпали капацитета си за сериозна реформа и настоя за предсрочни избори. Необходим е нов модел за управление на държавата, смята Бисеров. Няма по-страшно от днешната криза, заяви още зам.-председателят на ДПС.