Основната стратегия, на която ДПС отново ще заложи на тези местни избори, е утвърждаване, когато е необходимо - и преутвърждаване чрез разширяване.
Това е генералната стратегия на Движението за права и свободи, заяви заместник-председателят на партията Лютви Местан след регистрацията в Централната избирателна комисия за участие в местните избори.

По думите на Местан, местните избори като резултат ще откроят реалната тежест на ДПС като стабилен, необходим и непреодолим фактор в българската политика.

Заместник-председателят на движението потвърди амбицията на партията да получи представителство в Столичния общински съвет. "Имаме ясно съзнание за политическите си ресурси", каза Местан.

ДПС ще работи за изграждането на надеждна алтернатива на "откровено вредното управление на страната".
"ДПС ще има амбицията да играе ключова роля в този процес - на нормализиране на българската политика", категоричен бе Местан, допълвайки, че именно това е голямото предизвикателство на местните и президентски избори.

В ДПС още не са започнали да обсъждат известните вече президентски кандидатури. Когато всички номинации стана ясни, тогава ДПС ще реши дали да се яви самостоятелно на изборите или не.

Лютви Местан коментира и казуса "Лукойл", и съдебните решения за спиране на отнетия лиценз: "Много бихме искали прогнозата на кабинета, че няма да допуснат създаването на кризисна ситуация, да се оправдае. Отговорността на тази ситуация е на изпълнителната власт". "Кабинетът няма право да допусне кризисно развитие на ситуацията около "Лукойл", подчерта той.

ДПС се регистрира за в Централната избирателна комисия за участие в местните избори и представи над 15 000 подписа.