ДПС атакува кметския пост в столицата. Това научи  News.bg от свои източници.

В момента текат номинации кой да е кандидатът на формацията.

Това обаче не е изненада, тъй като лидерът Лютви Местан преди време обяви, че партията е готова да се прицели в кметския стол на София.

Депутатът Четин Казак коментира, че в Движението се подготвят с всички сили и средства за явяване на партията на изборите наесен.

"Одобряват се кандидатури", изтъкна той. "Имаме сериозни намерения да разширим своето присъствие, да затвърдим позициите си и да ги разширим, подхождаме много сериозно", увери Казак.

"По принцип няма региони табу", така той отговори лаконично на въпроса за участието на ДПС в кметската надпревара в София.

Народният избраник припомни, че и преди формацията се е прицелвала в кметския пост в столицата с издигането на Росен Владимиров.

"Ние сме сериозна политическа сила и надявам се, избирателите да оценят нашата последователна позиция и сериозното ни присъствие и отговорни позиции по националните приоритети на страната", подчерта Четин Казак. Той не пожела да посочи имена.

По наша информация процесът с номинирането е приключил в столичната градска организация на партията. Фаворитите също са ясни. Сега трябва да решат кой ще е най-достойният представител на партията, който ще се изправи в битката за София срещу известните досега Йорданка Фандъкова, Вили Лилков, Михаил Мирчев и Георги Кадиев.