Георги Кадиев дава сигурността на общината на бившия агент на ДАНС Велин Хаджолов. На пресконференция в БТА Кадиев представи екипа, помогнал му да разработи програмата за управление на София.

Припомняме, Хаджолов бе шеф на Отдела за специални акции (ОСА) в ДАНС.

Искаме да влезем с летящ старт в общината, изтъкна кандидатът на БСП.

В екипа влизат Симеон Ананиев - преподавател в УНСС и във Висшия транспортен институт, Златина Георгиева юрист и експерт по европейски проекти, Венцислава Петкова - бивш директор на Агенцията за държавни вземания, Гергана Алексова настоящ общински съветник , Катя Колева , бивш зам.-директор на НАП , Мария Кръстева експерт в МОСВ, Александър Грозданова бивш директор на дирекция в образователното министерство и Велин Хаджолов.

Кадиев представи и филмчето „30 дни за различна София". Според него различната София е тази, в която гражданите участват в управлението, различната София е и цветната София. „София сега е кална, мръсна, прашна и корумпирана," подчерта Кадиев.

По думите му 12 000 деца са извън детските градини, 10 000 са бездомните кучета, а 4 000 възрастни хора чакат да ги настанят в старчески дом.

Георги Кадиев вече е подготвил алтернативна апликационна форма за завода за боклук в столицата. По сегашната планирана технология с над 220% ще скочи такса битови отпадъци, което означава, че столичани годишно ще плащат между 170-180 евро на тон. Тази такса е два пъти по-скъпа, отколкото плащат жителите на Брюксел, изтъкна кандидатът за кмет.

Той иска столична община да е сигурно място, хората да знаят, че общината е мястото, където могат да намерят защита.

Червеният кандидат е обезпокоен и от предизборната ситуация. По думите му 50% от анкетираните от социолозите хора отказват да дадат отговор заради страх. „Това прави изборите непредвидими и можем да очакваме големи изненади," подчерта Георги Кадиев.

Той очаква и изборни манипулации:Измами ще има - нагли, арогантни и агресивни." Кадиев подчерта, че вече са подготвени и чувалите с фалшифицирани бюлетини. Като доказателство на тезата си той посочи, че във Велико Търново, фирмата, която ще извозва бюлетините е собственост на висш кадър на ГЕРБ. „Внимавайте да не откраднат победата," алармира Кадиев.

Румен Овчаров пък, който дойде да подкрепи червения кандидат за кмет, се притеснява от опашки пред зала Универсиада при предаването на избирателните протоколи. 1450 са секциите в София, 14 човека ще трябва да обработят протоколите от тези секции. Създават се 100% условия за манипулации на резултатите от изборите, притеснява се още той.