"Защо да не бием с паркинги? Хората се интересуват от паркинги, междублокови пространства, градини, прозрачност и електронна община с добро обслужване и прозрачност. По-силна съм с опита, с идеите си, новите проекти и опитни хора, които са работили до този момент и с новите хора от екипа".

Фандъкова очаква нови 6 буферни паркинга до метрото

Фандъкова очаква нови 6 буферни паркинга до метрото

По думите й целта е да се стимулира използването на метрото

Така столичният кмет Йорданка Фандъкова отговори на въпрос с какво нейната кандидатура за предстоящите местни избори е по-силна от тази на Мая Манолова.

По думите й хората решават кой бие на изборите, а тя работи така, че да ги убеди, че могат да продължат да променят града с много конкретни неща.

Фандъкова: Излизам с реализъм и отговорност на изборите

Фандъкова: Излизам с реализъм и отговорност на изборите

За нея най-важно е в каква София искат да живеят хората

Като пример за такова конкретно нещо, Фандъкова посочи едно от големите предизвикателства за следващите години - паркирането по улиците на кварталите в столицата. "Дадохме възможност на районните кметове да ремонтират кварталните улици и това е новото предизвикателство пред Столична община", увери Фандъкова.

Градоначалникът увери, че тепърва ще представи и своята програма, която представлява освен визията за развитие на Сoфия, но и много конкретен график за проекти, финансиране. "Аз залагам на работата, а не на приказките", закани се Фандъкова.

Манолова отговори на Фандъкова: Столичани ще станат заложници на конкурса за сметоизвозване

Манолова отговори на Фандъкова: Столичани ще станат заложници на конкурса за сметоизвозване

Разходите за сметосъбиране и почистване се увеличават всяка година, каза Мая Манолова

На въпрос може ли да съвпадне откриването на новата метролиния с евентуална победа на ГЕРБ на местните избори, Фандъкова отговори: "рано е за метрото" и увери, че от управляващата партия работят, за да защитят идеите си навсякъде, а хората да преценяват.

Припомняме, че по - рано днес партия "Атака" обяви, че подкрепя Йорданка Фандъкова за кмет на София.

Нейната конкурентка Мая Манолова до момента е подкрепена от АБВ, ДБГ, Земеделски народен съюз, Път на младите, Движение 21, вчера официално и от БСП.