Спас Гърневски от ГЕРБ захапа "госпожа Афера Костинбродска".

От парламентарната трибуна той критикува кандидата за кмет на София Мая Манолова. "Лидерката на лявата пустиня Корнелия Нинова" довеждала до края партията", каза той. Гърневски не спря до тук и реши да припомни битието на Манолова в парламента. Кой бе персоналният депутат на братя Галеви, пита герберът. Той пита Манолова, ако стане кмет, ще приложи ли модела на брата Галеви в София.

Припомняме, "Братя Галеви" е общ прякор за Пламен Галев и Ангел Христов, бивши барети и част от службите през 90-те години на миналия век. Прочуха се след 2000 г. с бизнеса си, включително и с регистрираните общи фирми с Христофорос Аманатидис - Таки, офшорки и др., с които участват в редица бизнеси, особено активно в района на Дупница. Още преди арестуването им и повдигането на обвинения за престъпна дейност, укриване на доходи и източване на ДДС, имаше отправени обвинения за политически чадър над Братя Галеви.

Двамата бизнесмени с общ прякор Братя Галеви са в неизвестност от 2012 г., след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група. Окончателната присъда на ВКС бе за 4 и 5 години затвор. Държавата ги издирва чрез Интерпол.

Все още тече и производството за конфискация на имуществото на Пламен Галев и Ангел Христов.

София диша много трудно, само акулите се чувстват в свои води, смята Мая Манолова

София диша много трудно, само акулите се чувстват в свои води, смята Мая Манолова

Мая Манолова представи акценти от програмата си

Гърневски атакува бившият омбудсман и за това, че е внесла поправката Ванко 1. Освен това като депутат, кандидатът за кмет на София внесла закон в полза на кредиторите с ущърб на длъжниците. Според него Мая Манолова нямала нужната юридическа култура и доказателство за това е, че Конституционният съд не уважавал жалбите й.

Очевидно Мая Манолова е най-доброто, което БСП може да ви предложи, обърна се депутатът към софиянци. По-добри от нея били дори Елена Йончева и Корнелия Нинова.

За Дариткова кандидатурата на Мая Манолова не е изненада

За Дариткова кандидатурата на Мая Манолова не е изненада

"Тя обича да се прави на жертва на статуквото"