Няма време, а е време за решения. С тази тези излязоха от президентството председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и номинираният и вече върнал мандата на държавния глава Даниел Митов.

Време е за решения, настоя Десислава Атанасова пред журналисти. От ГЕРБ искат да видят състав, политики, мерки от "Има такъв народ". "Нищо не сме видели вече две седмици... Нека да чуем, бяхме достатъчно коректни и спрямо партиите, но и спрямо българските граждани и бяхме открити", заяви Атанасова. По думите й "всичко зависи вече не от нас" (от ГЕРБ, бел.ред.).

Румен Радев дава време на "Има такъв народ"

Румен Радев дава време на "Има такъв народ"

Надява се предоставеното време да бъде инвестирано в диалог

Единственото, което Десислава Атанасова и цялото българско общество са видели е това, че цялата платформа на ИТН - тази за мажоритарния вот - е рухнала, защото хората на Слави Трифонов са се отказали от единственото си обещание.

ГЕРБ не казват и не могат да вземат решение дали ще подкрепят, дори и с няколко дежурни депутати, по думите и маниера на лидера им Бойко Борисов, едва след като видят предложението на ИТН. "Не знаем кой ще се появи в списъка като евентуален министър", обоснова се Атанасова.

От своя страна Даниел Митов заяви и че той не знае нищо и няма никакви очаквания. Отговорността е на тях, "Има такъв народ". Ние ще реагираме по подходящия политически начин и ще бъдем отговорни, посочи Митов и обясни, че са били длъжни да протегнат ръка, въпреки че не знаят идеологията на "Има такъв народ".

Даниел Митов: Избирателите ще накажат всеки опит ГЕРБ да бъде заобиколен

Даниел Митов: Избирателите ще накажат всеки опит ГЕРБ да бъде заобиколен

Съставът на правителството - съгласие между Митов и Борисов

Митов също е притеснен, че от втората политическа сила "нищо не обявяват, нищо не казват, нито като състав, нито като политики и държат партиите, а и целия български народ в някакво суспектно състояние."

"ГЕРБ мина през процедура, през която трябваше да мине. Ние сме сериозна партия и си има процедури. Няма време се, а се водят някакви задкулисни разговори", заяви Даниел Митов.

Десислава Атанасова каза още, че от ГЕРБ приемат всяко едно политическо решение, но в "парламента се върнаха най-ужасните порочни практики на гласуване с чужди карти, заглушаването на опозицията с промяната в правилника за работа". Тя смята, че българският народ няма нужда да става свидетел на "низости от всякакви политически партии в пленарна зала".

Слави Трифонов: Всичко по реда си, ГЕРБ няма да получат време

Слави Трифонов: Всичко по реда си, ГЕРБ няма да получат време

Заканва се, че сега номерът на ГЕРБ няма да мине, защото НС е друго

Според Атанасова от ГЕРБ са положили достатъчно усилия за съставяне на правителство и сега желаят успах на следващите.

Пред президента Атанасова и Митов са изразили загриженост, от това, че парламентът не се занимава с важните въпроси, а с неща, които не са от дневния ред - икономическите мерки и пандемията.