На среща на партия РЗС в Русе член на ГЕРБ демонстративно скъса членската си карта и заяви, че напуска партията и влиза в партията на Яне Янев.

В специална декларация Павел Николаев посочи, че вече се чувства свободен човек и затова влиза в РЗС. По-късно се оказа, че Янев го издига за кандидат-кмет на община Ценово, съобщи БНР.

Павел Николаев обясни постъпката си с мотивите, че ГЕРБ е "тоталитарен тип организация, която не зачита никакво различно мнение". Той обвини областния председател на ГЕРБ, депутата Пламен Нунев, в "едноличен начин на управление, който едно към едно копира методите на БКП".

Самият Пламен Нунев обясни, цитиран от БГНЕС, че Павел Николаев е с прекратено членство в ГЕРБ, тъй като присъствието му в партията е било продиктувано от користни цели, желание за лично облагодетелстване и за постове.

Лидерът на РЗС от своя страна прогнозира, че по време на утрешните дебати по вота на недоверие ще излязат на "бял свят" вътрешнопартийни тайни и договорки между правителството и ДПС.

"Ще стане ясно, че депутати от ДПС имат солиден бизнес, голям корупционен бизнес с правителството", посочи Яне Янев, визирайки Делян Пеевски. По думите му, Пеевски играе ролята на байпас между ДПС и ГЕРБ и на голям тръбопровод, през който се източват държавни средства.