На извънредна пресконференция ДПС обвини ГЕРБ в опит за етнизиране на вота.
Христо Бисеров обясни, че поводът е агитационният материал на турски език, който има вид на създаден от ДПС.

„Този агитационен материал беше разпространен от политическа партия ГЕРБ през официалния сайт на партията и ние считаме, че е бил създаден от тях и в последствие разпространен от тях", заяви Бисеров.

Той отбеляза, че е имало случаи на разпространяване на фалшиви агитационни материали и фотоколажи в определени региони преди 4 години.

Сега според Бисеров ГЕРБ се опитва да етнизира вота в национален план. „Обвиняваме ГЕРБ, че прави опит да етнизира вота, обвиняваме премиера Бойко Борисов, че прави опит да етнизира вота. Това е опасно за националната сигурност в страната", заяви Бисеров.Според него ГЕРБ се опитват да спечелят партийни дивиденти.

Той каза още, че ДПС ще сезира главния прокурор и изрази надежда този път проверката да бъде резултатна.
ДАНС се произнесе, че всяко създаване на етническо напрежение е опасно, припомни Бисеров.
„Това създава условия за извънредно законодателство. Нещата могат да придобият грозни измерения", каза още той. Опит за създаване на етнически вот след „Катуница" е престъпно поведение, добави Бисеров.

Не закъсня реакцията на ГЕРБ, които няколко часа след брифинга на ДПС обявиха, че са готови да предоставят всички материали и информация на прокуратурата относно разпространяваната листовка от ДПС в селата Искра, Босна и Любен в Община Ситово област Силистра.

Категорично настояваме г-н Бисеров и представителите на ДПС да спрат да лъжат и да манипулират - не ГЕРБ плаши хората, а ДПС са тези, които в агитационните си материали се опитват да етнитизарат изборите, заявяват от централата на управляващата партия.

Припомня се, че ГЕРБ чрез пресцентъра си са излезли с официална позиция, която опровергавя твърденията, написани в листовката на ДПС. Официалния сайт на партията по никакъв начин не е „рекламирал" този фалшификат, очевидно измислен от нашите опоненти, подчертават хората на Борисов.