Парламентарната група на ГЕРБ не смята, че са предадени националните интереси. Това заяви Валентин Николов от управляващата партия за подписаните документи, свързани с АЕЦ „Белене".

Не ни обвързва с конкретна дата да бъде подписан контрактът, а да бъде парафиран", обясни той (парафирането е частта от приемането на официален документ, в която се полагат подписите на анализиралите го експерти. След нея идва официалният подпис на политическото лице-бел.ред.).

Николов е категоричен, че „ако е необходимо на България ще бъде дадено още време и всички въпроси ще бъдат изчистени, за да може страната ни спокойно да приеме, че ще има сигурна и безопасна атомна централа и то на достатъчно добра цена за нашия потребител".

Според парламентарната група на ГЕРБ, всичко в рамките на преговорите е било проведено нормално и нищо от това, което е подписано с „Атомстройекспорт" не е обвързващо. „Имаме достатъчно маневри да продължим преговорите във връзка с парафирането по-нататък на споразумението ни с тях", добави Николов.

По въпроса дали смята, че някой от участниците в разразилия се скандал трябва да си тръгне, депутатът каза, че оттук нататък премиерът може сам да вземе решение относно съдбата на този или онзи човек".