Депутатите от левицата Георги Кадиев и Георги Свиленски настояват Националното бюро за контрол на специални разузнавателни средства (СРС) да провери дали двамата са били подслушвани. Те са изпратили сигнал до бюрото с искането си. Кадиев и Свиленски настояват да се извърши проверка използвани ли са СРС-та спрямо тях от  2005 г. до днес, се посочва в питането.

Двамата народни представители искат ако е имало подслушване, да се провери дали то е било законно - спазени ли са процедурите по разрешаване, прилагане и използване на СРС, както и спазени ли са законовите принципи за съхраняване и унищожаване на тази информация. Кадиев и Свиленски искат още да знаят спазени ли са правата и свободите им срещу използване на СРС-та.

Питането им е адресирано до председателя на Националното бюро Бойко Рашков и е по повод изнесената информация, че ДАНС е подслушвал общинския съветник Орлин Алексиев и чрез него редица публични фигури, сред които Кадиев и Свиленски. Двамата депутати подадоха искане за изслушване на председателя на ДАНС в парламента.

Припомняме, че червеният депутат Георги Кадиев отправи питане към председателя на ДАНС Владимир Писанчев дали той и семейството му са били подслушвани.

Социалистът настоява за изслушването на Писанчев пред ресорната комисия в НС по темата.