Кандидатът за кмет на БСП в София Георги Кадиев обеща на жителите на столичния квартал Дианабад да наложи референдума като пракитка в София.
Според него за проблемите, които касаят повече граждани, трябва да се прави допитване до хората.

„Едно от най-важните неща, които трябва да се променят във функционирането на общинската администрация, е отношението й към проблемите на софиянци", подчерта Георги Кадиев.

Според него един от генералните проблеми на София е лошото управление на столичните финанси. „От 2003 г. досега бюджетът на София е нараснал 3 пъти - до близо 1,3 млрд. лева, но в нито един сектор не се вижда 3 пъти подобрение. Напротив, в много сфери проблемите са се задълбочили", заяви Кадиев.

Той пое ангажимент за изграждане на водопроводите в районите, където те липсват. На въпрос на жители на квартала възможно ли е да съдейства за промяна на маршрута на автобус 294, така че повече хора от района да имат достъп до метрото, Георги Кадиев призова гражданите да му пишат за проблемите си и той в качеството си на общински съветник, да съдейства за тяхното решение.

Той се ангажира да спре опитите за промяна в собствеността на читалищата в столицата, какъвто опит е имало и с читалище „Добри Чинтулов" в „Дианабад". „Докато аз съм кмет на София, читалищата на столицата ще бъдат общинска публична собственост", категоричен бе кандидатът за кмет от БСП.