Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска да се спре анти-ДПС риториката. Той отговори на БСП и "Изправи се БГ! Ние идваме" след техни декларации в парламента.

"Тази година е особено важна за бъдещето на България като част от ЕС, защото се полагат основите за следващите 10 - 20 - 30 г. и е жизнено необходим рестарт на държавността, възстановяване на нормалността, демокрацията и политическата ориентация на страната. Всички казват, че целят това, но в крайна сметка трябва да се съди по делата, народът съди по делата, а какво се наблюдава - опити за налагане на желания и образи за себе си или опонента. Като се започне от предизборната кампания, посланията на партиите - до днес. Вместо да се представят политики, програми и планове, участниците се фокусираха единствено върху това с кои партии няма да работят и какво няма да правят. Нелепо и безотговорно, преди 4-5 г. ДПС поиска демонтаж на ГЕРБ, получи ли ДПС подкрепа в парламента?... Което означава, че ГЕРБ се случва с участието на партиите и коалициите. Когато някои партии видяха, че ГЕРБ е похабен и се отхвърля от обществото, те си присвоиха апела за демонтаж", изреди Карадайъ.

ИСБНИ поиска правителство от третия мандат, без "дългата ръка на ГЕРБ и ДПС"

ИСБНИ поиска правителство от третия мандат, без "дългата ръка на ГЕРБ и ДПС"

Не може една партия да превръща българските граждани в заложници

В същата посока той добави - ДПС посочваше недъзите на модела на ГЕРБ, а изведнъж всички вкупом тръгнаха да градят и налагат негативен образ на ДПС, няма да преговаряме, няма да оправдаваме, разчита се на къса памет. "Кой стои зад вашите маневри, г-жо Манолова", попита той, отговаряйки си - "Ако погледнете биографията си, там ще видите едно твърдо ДПС зад вас".

От ДПС смятат, че атаките идват от един политически център, който за цялата общественост се знае, че олигархично-медийна-НПО група.

"Не можете да игнорирате избирателите, не може да градите, когато рушите, с недемократични модели и методи, не може диалогът да е без диалог, да се подценява ДПС, единствената партия, която има роля за победата над тоталитарната комунистическа власт", призова Карадайъ.

ДПС искрено се надява да види работа в името на България, има високи очаквания на гражданите за промяна, много скоро да има резултат, няма да мине номерът с анти-ДПС риторика да се прикрива политическа немощ. ДПС не е на власт, в изолация е, а Карадайъ обвини, че се мачкат и избирателите им.

БСП покани всички, без ГЕРБ и ДПС, на разговор

БСП покани всички, без ГЕРБ и ДПС, на разговор

Нинова нападна ИТН за отношението им към президента Радев

Кризите няма как да бъдат решени с анти-ДПС риторика, любим похват при управлението на ГЕРБ, посочи още той.

Докато няма смислен диалог, приоритети, визия за развитие, няма как да има промяна, политическите партии да си вземат поука, да загърбят егоизма, да разговарят за политики, забравете за политическия реванш, разделението и омразата, работете за България, поиска Мустафа Карадайъ.