ДПС е готово за диалог за съставяне на кабинет. Това заяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ по време на консултациите между партията му и президента Радев, които държавният глава провежда с парламентарно представените формации преди да връчи мандат за формиране на правителство.

"Не сме спирали да призоваваме всички отговорни институции и партии да възстановят нормалността в политиката. А това минава през диалога", подчерта Карадайъ.

Именно това, че основа за такъв диалог в това НС има, е изключително положително, като дава възможност за сформиране на правителство с ясни приоритети и срокове за тяхното изпълнение, добави той.

По думите на лидера на ДПС партията му винаги е била гарант за стабилността, сигурността и демокрацията в България и ще продължи да бъде такъв.

Румен Радев пред ИТН призова вариантът предсрочен вот да бъде оставен назад

Румен Радев пред ИТН призова вариантът предсрочен вот да бъде оставен назад

ИТН: Осъзнаваме отговорността си да съставим правителство, но не се страхуваме от предсрочни избори

За нас е важно съставянето на кабинет по такъв начин - ясни приоритети, ясна програма и, вече на следващ етап, остава персоналният състав, отвори врата за разговори Карадайъ.

В началото на изложението си при срещата си с ДПС президентът Радев изрази обнадежденост от готовността на политическите сили за диалог и формулиране на общи приоритети.

ИТН видяха общи приоритети и с БСП, а и с ДПС

ИТН видяха общи приоритети и с БСП, а и с ДПС

Тошко Йорданов оценява шансовете за кабинет като добри

"Вашата парламентарна група, вашата партия може да сте много полезни в този процес, защото в годините показахте, че сте партия с традиция в парламентаризма", заяви държавният глава.

Припомняме, още вчера стана ясно, че на разговори за подкрепа на правителство на ИТН ще бъдат поканени и ДПС

Преди ДПС минаха представителите на "Демократична България" и БСП, първи бяха "Има такъв народ" като най-голяма парламентарна група. А от ГЕРБ тази сутрин обявиха, че няма да участат в консултациите, тъй като така или иначе не участват и в разговорите и за тях ще бъде чест да са опозиция.