Ако структурите на ВМРО-БНД решат, Красимир Каракачанов няма да откаже да се кандидатира за президент в предстоящите избори.

Това заяви лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпрос на пресконференция в Русе.

В момента до края на юни в местните организации на ВМРО в цялата страна се дискутира дали партията да подкрепи единен десен кандидат за президент, или да има собствена кандидатура, обясни Каракачанов.

По думите му основната цел на кандидатурата на ВМРО ще е да се разбие статуквото, при което по места в страната управляват съвместно ГЕРБ и БСП.

ВМРО при обсъжданията с десницата на вероятна обща дясна кандидатура ще продължи да отстоява позицията си, че в България трябва да се дадат повече пълномощия на президента.
Сред тях трябва да е правото за законодателна инициатива, правото президентът да иска от парламента вот на доверие към правителството, да насрочва по собствени решения референдуми и други, изброи Каракачанов.

Неговото мнение е, че независимо дали ГЕРБ ще спечели президентските и общинските избори през октомври, предстоят извънредни парламентарни избори през 2012 година.