Циганският въпрос в България ще продължи да ескалира, докато президент, правителство и всички политици не изработят ясна стратегия за преодоляване на демографската криза в страната. Това коментира лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, цитиран от БТА, във връзка със събитията в Катуница.

Политическите сили трябва да прекратят за няколко дни предизборната кампания, за да седнат на една маса и да вземат решение по проблема, който не търпи отлагане, а не да го използват като евтин политически РR, заяви той.

По думите му години наред българските политици са загърбвали проблема с циганския терор особено по малките населени места, защото ромското население, където преобладават неграмотните и безработните е лесно за манипулиране и се използва като евтин електорат.

В същото време в никакъв случай не трябва да се поддаваме на екстремизма, защото той не може да реши нито един проблем. Крайно време е политиците да се събудят и да започнат да гледат на циганския проблем, като на сериозен въпрос, който не търпи отлагане, заяви лидерът на ВМРО-БНД.

В тържествената зала на музея "Възраждане и Учредително събрание" във Велико Търново днес бе открита предизборната кампания на кандидат-президентската двойка, издигната - Красимир Каракачанов и Даниела Симидчиева-Димитрова.

Над 50 кандидати за общински кметове от страната, издигнати от партията, присъстваха на тържеството.