"Продължаваме промяната" изглеждаха като деца, на които класната ръководителка се е скарала. Нещо подобно очаквам и от ГЕРБ малко по-късно". Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в студиото на Нова телевизия за обявеното вчера решение да оттеглят Никола Минчев като кандидат за председател на парламента.

"Възраждане" нямат да подкрепят друг кандидат за председател на парламента, освен своя си - адвокат Петър Петров.

Той посочи, че всеки един от депутатите е златен пръст и внимателно трябва да преценят ходовете си. "Възраждане" няма да са "златно краче" и да излязат от пленарната зала. Сега ще гледаме появата на много златни пръсти, категоричен бе Костадинов.

Костадинов вчера е останал с впечатлението, че не се открива Народното събрание, а Украинската рада - говорело се много повече за Москва, отколкото за България. Той отново нападна медиите, които според него били чуждестранни агенти и потвърди, че ще внесат закон, подобен на този в Руската федерация.

Той добави, че хората в парламента са част от проблема, а на част от решението. Решението е едно - или се избира председател на Народното събрание, или се отива на нови избори, отсече Костадин Костадинов.