След поредния провал в опита на Народното събрание да избере свой председател, лидерът на втората по големина политическа сила "Продължаваме промяната" Кирил Петков призова ГЕРБ, които вече оттеглиха кандидатурата на Росен Желязков, да направят и втори компромис.

"ГЕРБ направи първата стъпка да оттеглят своя кандидат. Сега трябва да направят втората стъпка - да гласуват за кандидат, който има шанс да вземе мнозинство. Ако всички партии следват тези два похвата... Аз затова и вчера призовах - някой да си избере кандидат от друга партия, който е достоен", каза експремиерът.

Трети първи ден на 48-о Народно събрание и почивка в тупик

Трети първи ден на 48-о Народно събрание и почивка в тупик

Депутатите отново не избраха председател

Петков сподели и впечатленията си в социологически план - във вчерашния ден видял, че на хората им омръзнало да гледат кой каква партийна кандидатура ще брани.

"Толкова проблеми имаме да решаваме, че и аз се чувствам безумно да оставаме в тази дискусия. Нека се следват двата пътя - първият е да се оттегли кандидатурата, вторият - да се помисли кой е достоен", подчерта той.

Но кой да е този така търсен компромисен кандидат Кирил Петков не уточни. "И в "Демократична България" има много достойни хора, ние подкрепихме Вигенин, така че - има хора в този парламент."

анкета

Колко ще изкара 48-то НС?

Виж резултати

Един месец 28.9%

До Коледа 39.4%

Шест месеца 17.3%

Година 3.4%

Пълен мандат 11.0%