ДСБ приема загубата с оставка. Съжаляваме за резултатите, те са силно разочароващи, каза Иван Костов на пресконференция в партийната централа. Той призова симпатизантите на синята идея да не се отказват от демократичните ценности.

На 23 юни се свиква конференция на ДСБ, когато ще се избере нов лидер и ръководство на партията. Новото ръководство трябва да поеме по нов път, каза Иван Костов.

И лидерът на СДС се отегли
Още...

Стана ясно, че ДСБ няма да участва експертно в програмно правителство. Резултатите от изборите не обещава излизане на България от кризата, категоричен е Костов.

За каквато и да е коалиция с БСП и дума не може да става, подчерта той и смята, че социалистите ще съставят кабинет като на Беров и той прогнозира, че и програмното правителство ще завърши като правителството на Любен Беров.

Иван Костов е на мнение, че 4-те партии, които влизат в 42 НС трябва да изведат страната от кризата. Важно е България да излезе от кризата, заяви той.

Иван Костов разказа случка, когато зрелостничка от Столипиново моли баба си да й попълни молбата за постъпване на работа. В тази връзка той пожела избраните депутати в 42 НС да не се окажат „ученици от Столипиново".

Няма да допуснем братоубийствена война, която да разцепи партията, заяви от своя страна подалият рано тази сутрин оставка Радан Кънев. Той отрече да е следващият лидер на тъмносините. Иван Костов остава в политиката, подчерта Кънев.

Според него явно партията не е стигнала до голяма част от избирателите и затова резултатът на партията е такъв. Не мисля, че десните избиратели се сърдят на ДСБ, явно не са видели алтернативата, каза още той.

Кънев е доволен от енергията, която видял по време на кампанията. По думите му това, което е станало ясно по време на кампанията, е, че в нея се виждат войните между мафиотски кланове, а ДСБ нямат място в подобна война.

Припомняме, рано тази сутрин стана ясно, че освен Радан Кънев, оставка подава и Петър Москов.

Ще подам оставка като заместник-председател на ДСБ", написа във Фейбук страницата си зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.

„Часът е 04.00 на 13 май. "Мачът свърши", ДСБ е извън Парламента. Искам само да благодаря от сърце на всички, които ми помагаха. Вие заслужавахте повече. Съжалявам, ако съм ви подвел", пише в статуса на Кънев.

„Не мога да обещая много - само, че няма да се уморя и няма да се откажа. Ще бъда с вас, докато ме търпите", допълва още той.

„По светло ще кажа повече за изборите, ще споделя първите си мисли за бъдещето на десницата. Защото ние с вас имаме бъдеще", категоричен е той.

„Но сега ще кажа само, че днес синът ми навършва 4 години... И аз съм убеден, че това, което правихме заедно, е правилно. За нашето и неговото поколение.
Не съжалявам нито за една минута, която прекарахме заедно...", завършва Кънев.

Междувременно, също във Фейсбук страницата си, Петър Москов написа: „Подавам оставка като член на националното ръководство на ДСБ. Ще продължа да работя за реализацията на идеите, които предложих в хода на кампанията. Знам, че предстоят по-добри времена. Вярвам, че ще ги постигнем с разум и ще ги посрещнем заедно".

Той поднася извинение на всички, които са му гласували доверие, извинение, тъй като, по думите ум, той не го е оправдал.
„Това е моя пряка политическа отговорност", обяви Москов.