Месеци наред властта отказва да отговори на въпроса „Кой?". Нека бъде така добра поне да отговори на въпроса „Колко?" - КОЛКО бежанци може да приеме страната ни, КОЛКО пари може да отдели за това, КОЛКО от влизащите в България са реално бежанци и КОЛКО са нелегалните имигранти.

Това заявиха в отворено писмо до медиите от ВМРО във връзка с провеждащия се днес Консултативен съвет за национална сигурност.

Българите заслужават яснота по всички тези въпроси, за да имат доверие, че държавата ни знае какво върши, категорични са от ВМРО.

Има и доста други въпроси „колко": КОЛКО българи останаха в страната и КОЛКО точно години са достатъчни, за да изчезне нацията ни. С 2 милиона жители намаля България за две десетилетия. Ние сме най-застаряващата нация. Българите намаляват със 7 души на час. Има крещящи разлики между развитието на регионите. На север от София детската смъртност е близо 4 пъти по-висока, посочват тревожно войводите.

Това са въпросите, които засягат националната сигурност. По тях в Консултативния съвет за национална сигурност най-вероятно няма да се чуе нищо. Затова ВМРО настоява в заседанието на КСНС да бъдат включени и извънпарламентарни сили. Партиите на статуквото окончателно доказаха, че не могат да се грижат за националната сигурност. Те са заплаха за националната сигурност, твърдят от партията на Каракачанов.