Листовки, разпространявани от ДПС в Силистренско, ядосаха ГЕРБ. От партията осъдиха местните структури на партията на Ахмед Доган, които си „позволяват да разпространяват призиви за гласуване сред местните граждани -  написани на турски език и с лъжливи твърдения: „... до вчера нашите съседи ни забраняваха призива към молитва от джамиите, а днес ГЕРБ иска новородените да носят български имена."

За пореден път ставаме свидетели на опитите на ДПС да заблуждава и да плаши българските граждани в навечерието на избори, посочват от ГЕРБ в съобщение до медиите.

От партията поясняват, че материалите, разпространявани в селата Искра, Босна и Любен в общ. Ситово, обл. Силистра, са откровени лъжи и по никакъв начин не отговарят на истината.

Партия ГЕРБ винаги е отстоявала и защитавала всички конституционни права на всички български граждани, без значение на техния етнос и религия. Партията беше създадена, за да брани и отстоява каузата на свободомислещите хора и няма да позволим тяхното право на глас да бъде сплашено или посечено, допълват от управляващата партия.

В съобщението се посочва, че ГЕРБ винаги е отстоявала правото на избор на гражданите. Изразява се и увереност, че независимо от политическите различния не може религията са се използва като разменна монета за постигане на политически цели.

Г-н Доган, спрете да плашите хората, спрете да размахвате въжетата на омразата и страха, спрете да разделяте гражданите на България на свои и чужди. Българската демокрация е прекалено крехка, за да си позволявате да си играете със страха на хората. Избори не се печелят с бесилки и заплахи. Разбрахме, че сте готов да бесите, а готов ли сте да понесете последствията от собствената си агресия, допълват още от ГЕРБ.

Въпросните листовки, преведени на български език:

ПРИЗИВ
Уважаеми съграждани,

На прага на много важни избори сме! И отново пред нас се представят "ценности " заради нечии елементарни интереси.

Нека не се подлъгваме, не вярваме и не забравяме , че

Нас - освен нас  самите никой не ни обича!

Тоест , уважаеми съграждани, както е казал известният турски поет Назъм Хикмет :

"Ако аз не се жертвам, ако ти не се жертваш, ако ние не се жертваме, как ще излезем от този мрак на светло. Глухи са ушите на нашите души, рева и викам : "Тичайте, вразумете се, съвземете се - за това Ви призовавам! "Да не забравяме, уважаеми съграждани, че до вчера нашите съседи ни забраняваха призивът към молитва от джамиите, а днес ГЕРБ иска новородените да носят български имена. Казват - както в Америка - всяко новородено да носи българско име.

В такъв случай - ние ще гласуваме ли за кандидата на ГЕРБ ?

Молим Ви уважаеми съграждани да дойдем на себе си!

На 23.10. (неделя) с открито чело, мислейки за нашите деца и внуци да гласуваме с № 7 от бюлетината - със знак Х да изберем кандидата , който нашата партия е избрал като подходящия.

Да не забравяме - ние сме с номер 7.

На всички желаем здраве и много успехи!