„Имам една мечта - ДПС да има кметове поне в две общини от Стара Загора, като на първо място е община Казанлък". Това заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан пред повече от 400 души, които препълниха залата в Казанлък по време на предизборното събрание на ДПС.

На срещата присъстваха лидерът на движението Ахмед Доган и Централния лъч на предизборния щаб на партията, в който влизат зам.-председателите Христо Бисеров, Филиз Хюсменова, Алиосман Имамов и Лютви Местан.

Лютви Местан отбеляза, че точно в Стара Загора ДПС е направила един от най- големите си пробиви през 2009 г., когато е избран ДПС-депутат от областта.

От своя страна Ахмед Доган се обърна специално към кандидата за кмет Халил Летифов като към представител на младежите, заявявайки че, „за да решаваме проблемите на бъдещето, ние залагаме на предстоящото на бъдещето, а това са младите хора".

„Тази младежка организация, която има ДПС и наброява над 25 хиляди души, е в основата на формирането на пътя, по който ще се развиваме", отбеляза Доган и допълни, че разчита на това, че българският избирател винаги е имал усет доколко ще позволи на управляващите да правят каквото си искат и призова: „Направете всичко възможно да се промени този мутренски модел, който е вреден за страната."