Опитът ДПС да се изолира от политическия живот на страната завърши с провал, като това ще бъде показано по време на местния вот на 25 октомври.

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в Исперих в словото си по време на откриването на националната предизборна кампания на партията.

На 25 октомври ще се реализира важен етап от стратегическото препозициониране на ДПС като необходимата за България либерална партия - важен гарант за европейското развитие на страната, изтъкна още Местан.

По думите му ДПС не може да бъде изолирана, защото силата на партията извира от доверието на над половин милион избиратели и това именно е посланието към нашите приятели от другите политически сили, които сънуват изолацията на ДПС, отбеляза лидерът на движението.

Местан изтъкна, че ДПС ще отбележи изборния резултат като победа, ако запази всички общини, спечелени по време на местните избори през 2011 година, но не скри и амбицията партията да възстанови онези общини, в които загуби през 2011 година - като Главиница и Дулово.

Лютви местан е категоричен, че за ДПС победата е победа само тогава, когато партията се разширява. Това означава към досегашните 37 общини да бъдат добавени още и за първи път в историята на ДПС да бъде прескочена границата от 40 общини, избрани с листата на ДПС.