„Днес слагаме точка и изпращаме в историята най-слабия парламент след 1989 година."
Това заяви Ангел Найденов от БСП в декларация на ПГ в рамките на последното заседание на 41-вия парламент.
Той припомни, че и до днес сградата на НС е охранявана от полиция. „Днес правителството, парламентът и Бойко Борисов са във фризера", обяви още социалистът.

„Кадрите с рязането на лентички караха хората да сменят канала", заяви Найденов. „Мизерията стана начин на живот", обясни социалистът. Левицата е на мнение, че постната пица е станала символ на бюджетите на ГЕРБ, но се оказало в края на мандата, че за много хора няма и постна пица.
„Калинката и хората факли станаха символ на управлението ви", обърна се Найденов към мнозинството.

ГЕРБ остана само абревиатура, категоричен бе депутатът от БСП. Разпускането на 41 НС според него е необходимата крачка за изход от блатото, в което Борисов и ГЕРБ ни вкарали.

„Днес можем да кажем, че е денят на българската парламентарна демокрация", категоричен е червеният депутат. „Това е парламентът с най некачествените закони", обяви още Ангел Найденов и посочи, че именно 41-ят парламент може да се похвали с над 70 лобистки законодателни акта.

Социалистите акцентираха, че това е единственият парламент, в който бюджет се представя в отсъствието на кабинета, пак без премиера и министрите се дебатирали вотовете на недоверие. 41-ят парламент е с най-ярко бездушие и нечувствителност към социалните проблеми на обществото, смята Ангел Найденов.

Сега според него има шанс властта да се върне в ръцете на народа. „Нека да покажем, че в България има политици, които имат достойнство и заслужават уважение", заяви още той.

Бяхме опоненти, а не врагове, допълни социалистът и завърши с призива „България над всичко!".