Василев Подкрепям Пламен Петров, Милен Велчев и Мирослав Севлиевски, каза пред Радио Нет вицепремиерът Николай Василев.

Той отрече оставката му да е на бюрото на премиера. В момента, в който някой от нас не е толкова полезен и е изчерпан, тогава всеки един е готов да направи това. Може да се каже, че оставката на всеки от министрите стои виртуално от първия до последния ден на това правителство, подчерта Василев.

По повод на появилите се снимки с министри и депутати на яхта в Монако вицепремиерът заяви, че много съжалява, че негови близки приятели, колеги министри и народни представители са засегнати от нещо толкова нелепо.

Мога да ви кажа, посочи Николай Василев, че всеки един български гражданин може да се окаже заснет с когото и да е или на едно място с когото и да е, но това само по себе си нищо не означава.p> Аз добре познавам колегите, които са били на това място и считам, че това е една много грозна и плоска кампания срещу тях. Аз изцяло ги подкрепям в този не лесен момент, но считам, че българският народ е достатъчно мъдър и българското общество много добре разбира кой прави тези неща и с каква цел. Смятам, че в крайна сметка, те не само, че не биха изгубили от тази грозна картина, а напротив биха излезли по-силни от нея, защото истината винаги побеждава, казва още министърът на икономиката.

Запитан за оставката на главния секретар на МВР ген. Борисов и дали тя е била необходима, министър Василев заяви, че не е разговарял нито с главния секретар, нито с неговия министър, нито с премиера. Нямам повече информация от вас, каза той в ефира на Радио Нет. Според него трябва да се изчака да минат празниците и да се види какво ще се случи. Василев припомни, че оставката на Борисов още не е приета и не се знае дали въобще това ще стане.

Каквото и да се слечи аз съм убеден, че правителството ще продължи да изпълнява своите задължения със същата енергия, както до сега и тази година би трябвало да е малко по-добра от предишни години. Не смятам, че ще се стигне до някаква по-дълбока криза.