На закрито заседание в петък отговорните институции ще докладват пред депутатите информация за взрива на летището в Бургас.

Това бе съобщено в началото на днешното пленарно заседание от председателя на НС Цецка Цачева.

Тя информира народните избраници, че в петък от 9.00 часа на закрито заседание ще бъде представена информация от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, министъра на външните работи Николай Младенов, председателя на ДАНС Константин Казаков и шефа на Военното разузнаване Веселин Иванов, както и от директора на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров във връзка с атентата на летище "Сарафово".

По-рано днес - преди началото на правителственото заседание, се проведе съвещание на Съвета по сигурността към министър-председателя. Срещата е регулярна.
Утре пък е Консултативният съвет за национална сигурност, свикан преди дни от президента Плевнелиев. Част от дневния ред е посветен на терористичния акт в Бургас.

Последните информации за терористичния акт сочат, че взривът най-вероятно е задействан дистанционно, а пък премиерът Борисов обяви, че атентаторът е пристигнал от шенгенска държава.