ЦИК даде 26 председатели на РИК на ГЕРБ-СДС, а ПП-ДБ имат 1 председател. "Ние сме втора политическа сила. Шест депутата ни делят от ГЕРБ. Дори БСП имат 3-ма председатели на РИК, които са много по-малка формация от нас. По всичко личи, че ЦИК са пристрастни и не са независим орган", коментира той. Това коментира Нестимир Ананиев, заместник-председателят на група на "Продължаваме Промяната -Демократична България" пред БНТ.

По думите му ГЕРБ и ДПС все още могат да отидат заедно на избори. "Нека това е ясно за хората и избирателите, че като отиваш на среща с Борисов, вратата отваря Пеевски", каза заместник-председателят на ПП-ДБ.

Според него изказванията на Делян Пеевски за с цел отвращаване на хората, а "анализаторите", които лансират идеята, че след тези избори ще има още едни, искат да откажат избирателите от това да излязат да гласуват.

Ананиев се оплака и от Тошко Йорданов от ИТН. Той сподели, че през последните 10 месеца е бил обект на грозни атаки и обиди от страна на Йорданов и Цончо Ганев.

ГЕРБ и ПП-ДБ предотвратиха пленарно шоу по аферата Митниците

ГЕРБ и ПП-ДБ предотвратиха пленарно шоу по аферата Митниците

Въпреки това Тошко Йорданов ще го внесе в прокуратурата

По думите му комисията за митниците е цирк, който се прави от Тошко Йорданов. "Снимките с пачки и пудели са разказ по картинка в милиционерски стил. Има следствие и правосъдие. Помпозните и шумните акции обикновено завършват под килима, защото няма реални доказателства", коментира Ананиев.

Заместник-председателят твърди, че президентът Румен Радев също имал снимки със Марин Димитров, които са от прием.

Припомняме, че на 10 април се проведе полицейска акция, при която се проверяваха офиси на счетоводна фирма на Настимир Ананиев, която обслужва български и чуждестранни лица. Правише се проверка на белгийска фирма, която счетоводната му фирма е обслужвала. 

От Софийска градска прокуратура излязоха с официална позиция, като уточниха, че СГП изпълнява Европейска заповед за разследване /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

Полицейска акция тече в офиси на Настимир Ананиев в София
Обновена

Полицейска акция тече в офиси на Настимир Ананиев в София

Депутатът от ПП-ДБ се оплака, че е жертва на политическа бухалка