Ние от НДСВ безрезервно подкрепяме кандидатурата на Меглена Кунева за президент на България. Това заяви председателят на НДСВ Христина Христова часове след новината, че инициативен комитет ще обяви кандидатурата на първия ни еврокомисар за държавен глава на 6 юни.

Председателят на НДСВ уточни, че все още няма политическо решение от Националния съвет на партията, тъй като няма и фактическа кандидатура, но това е формалност и не се очаква друго решение освен пълна подкрепа за Кунева.

Христина Христова информира, че като председател на партията е в постоянен контакт с регионалните структури на НДСВ и всички те заявяват, че застават плътно зад кандидатурата на Меглена Кунева и зад стремежа й да събере широка гражданска подкрепа.

Крайно време е България да има държавен глава, който да не е затворен в тесни партийни рамки, един солиден президент за всички българи, изтъкна Христова. Именно такъв кандидат е Меглена Кунева - антипод на статуквото, на агресивността, на некомпетентността - доказан български политик в европейско измерение.

Затова НДСВ, като националноотговорна и либерална партия, ще подкрепи нейната кандидатура за президент на България, каза Христина Христова.