Голямата новина е, че ГЕРБ приключи и то - завинаги, без значение дали са първи. Това заяви пред БНТ Николай Хаджигенов, съпредседател на коалицията "Изправи се!, Мутри вън!". Сега има условия, безусловна подкрепа не се дължи на никого, категоричен е той за преговорите за формиране на правителство, условията на неговата партия са правосъдие и премахване на Иван Гешев. Това е причината, поради която той е в политиката.

Хаджигенов е категоричен, че той не се бори за премиерски пост, а мястото му е в парламента при формиране на комисии, свързани с правосъдната реформа.

Броене до последен глас: ГЕРБ/СДС води с  23.91% при 95.22% обработени протоколи

Броене до последен глас: ГЕРБ/СДС води с 23.91% при 95.22% обработени протоколи

Трета е БСП с 13,65%, следвана от ДБ с 12,55%

Някой трябва да счупи стената с глава, категоричен е той. Всички търсят комфорта на ГЕРБ и на старото БСП - но това не е демокрация, обясни той.

По думите му има намаление на купения вот, 5% избирателната активност в махалите, отбеляза Хаджигенов. Една от каузите му е гласуване по пощата и електронно гласуване за президентските избори, добави той.

Притесненията дали ще се хакнат машините са отпаднали, каза той и добави, че това е "съвременният свят".

Прозрачност без граници: Добра активност на МВР преди изборите

Прозрачност без граници: Добра активност на МВР преди изборите

Рано е да се каже, че сме намерили панацеята срещу купуването на гласове

Изгубихме 20 000 гласа, но избирателната активност е по-ниска, направихме от нищо нещо, без пари, обясни Николай Хаджигенов, който е доволен от представянето на партията му. Хаджигенов отрече за дразги в коалицията. Неговата коалиция не договоря нищо с ДПС и обеща "да се слагат всички карти на масата". Формулата все още е: "Всички срещу ГЕРБ", макар сега да е с промяна: "Всички за страната си".

Николай Хаджигенов коментира служебния кабинет - би оставил финансовия, икономическия министър и Бойко Рашков, харесва и Янаки Стоилов и Стойчо Кацаров, но "там има още какво да се направи". На въпрос обаче кой да е премиерът, той каза, че "демокрацията не изисква лидери и това е олдскул поведение".

Манолова убедена, че ИТН ще е първа политическа сила

Манолова убедена, че ИТН ще е първа политическа сила

Хората искат нормалност, стабилност, правителство, каза тя.

Бойко Борисов ще носи политическа и юридическа отговорност. Кражбата на Борисов-Пеевски-Цацаров ще бъде доказана и това е причината, поради която аз отново ще съм в парламента, заключи той.

анкета

Доволни ли сте от изборния резулат?

Виж резултати

Естествено 22.5%

Изборите не бяха честни 17.9%

Замириса на протести 13.9%

Датата 24.10 е идеална за следващите избори 40.8%

Какви избори? Лято е все пак 4.9%