Най-важното е да не даваме основания за съмнения, че има някаква договорка. Затова и БСП води честен и открит разговор. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на Нова телевизия. Припомняне, че на този етап БСП е единствената партия, която продължи докрай разговорите с "Има такъв народ" за подкрепа за правителството на първата политическа сила, а и днес имат среща - официално отново само те.

Нинова остава оптимист по отношение на разговорите. "Те и в началото на разговорите казваха, че няма да има споразумение, но ето вече имаме декларация, която отразява основните приоритети", коментира лидерът на БСП.

Тя отново обясни решенията на Националния съвет на БСП, но и призна, че по време на заседанието са изразени мнения по отношение на конкретни номинации за министри. Нинова категорично отрече от БСП да са поставяли условия за седем зам.-министри, каквато информация се появи. БСП не е поставяла никакви условия с имена, обясни Нинова и подчерта, че отговорността за личностите е на мандатоносителя. "Ние не предлагаме министри, но държим да се свърши работата."

БСП иска подпис на хартия с ИТН, а ако вземат мандат - предлагат служебния кабинет

БСП иска подпис на хартия с ИТН, а ако вземат мандат - предлагат служебния кабинет

НС на БСП в две точки:

Ситуация с падащ кворум в Народното събрание и подкрепа само от БСП Корнелия Нинова коментира: "Не е добре да си играем на влизане и излизане." Тя подчерта, че дори и БСП да подкрепят кабинета на ИТН, а такова решение няма да този етап, в момента, в който видят, че политиките и действията, за които са се договорили, не се изпълняват, социалистите ще оттеглят подкрепата си.

Корнелия Нинова не знае и не желае да коментира какво се е случило в разговорите между "Има такъв народ" и другите две партии на протеста, които преди са вървели "в комплект". Но и според Корнелия Нинова е важно ИТН да постигнат договореност и с "Демократична България" и ИСБНИ. "Какво стана между тях - те си знаят, не коментираме, но очевидно имат някакви други проблеми", заяви Нинова и посочи, че вижда отразени в декларацията, прочетена от Филип Станев основните положения, на които Христо Иванов и Мая Манолова са настоявали.

Нинова заяви, че на страната е нужен работещ парламент и редовно правителство.

Пламен Николов обяви, че преговорите между партиите вървят в момента

Пламен Николов обяви, че преговорите между партиите вървят в момента

Продължават разговорите