След проведените срещи на "Има такъв народ" с ДБ, ИСБНИ и БСП постигнахме в редица сектори пълно разбирателство, покриване и сходство в реализиране на целите. Това заяви депутатът от ИТН Филип Станев от трибуната на Народното събрание.

По думите му след свикването на Народното събрание "Има такъв народ" са предприели всички действия по представяне на приоритети и политики с потенциални партньори и партии. Направили срещи с ДБ, ИСБНИ и БСП по сектори, предварително заявени и пожелани от тях.

ДБ решава другата седмица дали да подкрепи кабинета на ИТН

ДБ решава другата седмица дали да подкрепи кабинета на ИТН

Защо ще се забавят - "Защото така"

Пълно съгласие между ИТН, ДБ и ИСБНИ и БСП има в следни политики:

  1. Правосъдие - премахване на специализираните прокуратура и съдилища, прекратяване правомощията на главния прокурор, реформа в прокуратурата.
  2. Икономика - данъчни стимули за малки и средни предприятия, премахване на бариерите за правене на бизнес и постигане на съвместна дигитална среда, изграждане на икономика на данните и отворените финанси, създаване на регионални икономически зони, използване на зелени технологии за кръгова икономика, стремеж за намаляване на бюджетния дефицит, въвеждане на програмно бюджетиране, изсветляване дейността на ББР.
  3. Здравеопазване - реформа на модела на здравеопазване, създаване на електронно здравеопазване, създаване на ефективно работеща доболнична помощ, спешни мерки за промяна в правилата на работата на НЗОК, създаване на ефективна национална система за спешна помощ, спешни мерки за преодоляване на четвърта ковид вълна
  4. Социална политика - преизчисляване на пенсиите, социална подкрепа към възрастните граждани, семействата и родителите с трето дете.
  5. Образование - запазване и доразвиване на експертния потенциал на институциите, учредяване на стипендии за студентите от малцинствата и други.
  6. Земеделие - реформиране на поземлените отношения, осигуряване на браншовите организации за вземане на решения относно политиките в сектор "Земеделие", преструктуриране на държавните горски предприятия, стимулиране биоразнообразието.

Моля да приемете одобрените приоритети за основа на политиката както на ПГ на ИТН и така от предложения състав на Министерски съвет. Неведнъж сме излагали пред вас, че ИТН е последователен проект, който цели изчегъртване на корупционния модел на управление през последните 12 години, подчерта Филип Станев.

Ако считате, че целите са общи, ще очакваме от вас да подкрепите така предложения от нас състав на Министерски съвет, обърна се Станев към депутатите.

Филип Станев призова за разговор извън социалните мрежи и без емоции

Филип Станев призова за разговор извън социалните мрежи и без емоции

Разговори за персони няма да има, ние искаме министрите да са наши