Защо сега? и Кой е притеснен?
Това са два въпроса, които задава БСП в позиция, разпратена до медиите, след като вчера Окръжна прокуратура Стара Загора повдигна обвинение срещу кмета на Николаево Косьо Косе.

Припомняме, повдигнатото обвинение е за неизпълнение на службените задължения - не е упражнен контрол  над дейността на общински слуител. Косьо Косев е кандидат за кмет и на предстоящите избори, като е подкрепен от БСП.

  • Защо сега, в предизборна кампания, се повдига обвинение за период от преди 6 години
  • Защо това обвинение изведнъж се оказа новина в най-рейтинговите национални сайтове
  • Кой е притеснен от преизбирането на Косьо Косев?

По отношение на медийното отразяване от БСП смятат, че "някой е пресолил манджата".

"Вярваме, че всеки е невинен до доказване на противното. За съжаление в публичното пространство излиза, че всеки става виновен след прессъобщение на прокуратурата", декларират от БСП.

По отношение на третия въпрос позицията на столетницата е, че в атаката срещу Косев личи страха, че най-вероятно той отново ще бъде подкрепен от хората, за които е направил много.

"Опонентите май се страхуват, че загубата е реална. Николаево обаче е малка община и всички виждат кой какво прави и кой колко струва", заявяват от БСП.

От партията позочват и че случаят с Николаево не е само местна тема, а може да бъде разчетена като предупреждение за всеки неудобен кмет, че може „да не е упражнил достатъчно контрол".

В изявлението си БСП припомнят случая с разкритата схема за купуване на гласове в Перник и изказват надежда да има последствия.