Отива се към избори.

Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира в сутрешния блок на бТВ политическата ситуация  и опита да бъде намерено решение след оставката на премиера Бойко Борисов в рамките на 43-тия парламент.

Той бе категоричен, че се върви към предсрочни избори, след които пак ще трябва да се търси решение между трите формации - БСП, ГЕРБ и ПФ, тъй като прогнозите отчитали спад за ГЕРБ и недоволство в управлението.

БСП също нямало как да събере 130 депутати при условие, че сега имат 38.

Така според него отново ще бъдем свидетели на една шахматна игра между тези три основни групи в управлението на страната.

Сидеров бе категоричен, че няма как да се разговаря с партиите на етническа основа, които бяха допуснати в българската външна политика пак под външен натиск.

Той коментира още, че шефът на кабинета на новия президент на САЩ е православен и по думите му, за този който разбира от тези неща, е ясно, че освен, че имаме ново ръководство в САЩ, има нова тенденция, нов вятър. Сидеров отбеляза още, че сегашната тенденция в политиката е за повече патриотизъм и политика в стил Орбан.