сн. burgasnews.gom
С внушително мнозинство от над 92% от гласовете Павел Маринов бе избран  от делегетатите на общинската партийна конференция за кандидат за кмет на Бургас.

Маринов се прочу като автор и ръководител на проекта „Супер Бургас", който ще осигури 450 млн.eвро инвестиции, ще създаде директно над 5 хил. работни места и ще повиши рязко жизнения стандарт на бургазлии и ще допринесе не само за развитието на Бургас, а и на цялата страна.

Номинирани бяха общо петима кандидати - председателя на ОбС на БСП Димитър Стоянов, Ганчо Джевелеков от Младежкото Обединение на БСП Бургас, адвокатът Атанас Тасков, Иван Мешов и самият Павел Маринов.

Още в самото начало на дебатите по кандидатурата за кмет, най-младият претендент Джевелеков си направи отвод и от името на Младежкото Обединение призова всички делегати да гласуват за Павел Маринов. Призивът на младежите беше приветстван бурни аплодисменти от участниците в конференцията. Последваха многобройни изказвания в подкрепа на Маринов.

Председателят на ОбС на БСП Бургас Димитър Стоянов отново препотвърди своя отказ от надпреварата, заявен още преди седмици.

В емоционалното си изказване лидерът на бургаските социалисти призова цялата партийна организация да се обедини около кандидатурата на Павел Маринов и да работи всеотдайно за победа на предстоящите избори.

При гласуването за кандидати за общински съветници решаваща се оказа тенденцията за подмладяване на партийния елит - 7 от 14 избрани кандидати(50%) са на възраст под 40 години.

С тези кандидатури социалистите се надяват да спечелят предстоящите местни избори. Надежда им дават резултатите от социологическите проучвания в общината, които показват неумолима тенденция на спад на рейтинга на ГЕРБ и кмета Николов.