С три решения е завършил Националният съвет на "Продължаваме промяната", провел се на 7 юли - изготвена е стратегия за развитие, формирана е група за разговори за консолидиране на коалицията с "Демократична България", както е взето и решение в 50-то Народно събрание да се остане в опозиция.

С тези решения реално "Продължаваме промяната" се противопоставя на обявеното през уикенда предложение на ДСБ, част от ДБ, да обяви готовност да вземе третия мандат и да състави правителство. "В 50-то Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция", се казва в позиция приета на форума на ПП.

Националният съвет на "Продължаваме промяната" е гласувал доверие на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев, но освен двамата за преговори за надграждане на коалиционното споразумение с "Демократична България" се изпраща и Николай Денков.

"Форумът одобри курс за консолидация в рамките на коалиция с ДБ и даване на мандат на двамата съпредседатели и на акад. Денков да участват в преговори за надграждане на коалиционното споразумение с Демократична България", съобщават от ПП. Именно те ще бъдат натоварени със задачата да се реализира Стратегията на ПП.

Поставената цел е възвръщане на доверието на избирателите и разширяване на политическата подкрепа за коалицията. Членовете на НС потвърдиха необходимостта от по-добра и открита комуникация - повече ясни послания, свързани освен с геополитическото място на България в ЕС, и с темите, които са най-важни за ежедневието на хората. Форумът се обяви за безкомпромисна борба срещу дезинформацията.

Националният съвет е потвърдил ясното позициониране на ПП като центристка партия, в чиято мисия и визия водещи са свободата и справедливостта, борбата с корупцията и постигане на европейския стандарт на живот за българските граждани.

Денков вижда предимства, но и проблеми в идеята на ДСБ за третия мандат

Денков вижда предимства, но и проблеми в идеята на ДСБ за третия мандат

Провежда се заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната"