Александър Методиев, известен като Бат' Сали, заяви, че всеки един български гражданин има право да се кандидатира на местните избори, както това се е случило и с вече по-известния от него Трайчо Василев - Пиже, който вчера нападна екип журналисти, дошли да правят интервю с него в Самоков.

Самият Александър Методиев е водач на листата на ДПС в района, а Трайчо Василев е един от кандидатите за общински съветници в града

Методиев последва примера на лидера на партията Лютви Местан и се извини в студиото на Нова телевизия за неприятния инцидент с журналистите.

На въпрос защо Трайчо Василев-Пиже е предложен за общински съветник, Александър Методиев заяви, че всеки има право да се кандидатира и решението е на цялото ръководство, а не само негово. По думите му общинското ръководство на Самоков е предложило Василев за кандидат за общински съветник.

Бат' Сали обясни и че от партията са били наясно със миналото и седемте присъди на Пиже, както и с едното висящо дело за нападение над полицей.
Трайчо Василев обаче, според оценката на Методиев, имал подобрение в поведението му, сега вече имал качества, които му дават право да бъде предложен за общински съветник.

Вярвали също така, че Василев може да е полезен и отговорен към собствения си квартал, а и освен това щял „да бъде рентабилен" за квартала.

„Работеше за последно като дървосекач, с основно образование е. Но да не се връщаме в миналото на човека, гледаме качествата му", каза още Методиев и бе категоричен, че няма други осъждани в листата на ДПС.

Другото име в нея, което събуди подозрения е на Борис Илиев с прякор Сашо Водката, който също е с основно образование.

Александър Методиев бе категоричен, че в махалата няма кражба на ток.