Водачът на евролистата на "Демократична България" Радан Кънев видя надежда в резултатите от изборите за Европейски парламент в България.

Пред националната телевизия Кънев заяви, че в коалицията на ДБ не се подготвят за празнуване, а за "тежка политическа работа".

Според Кънев изборите са много показателни за това, че в България вече има истинска алтернатива, различна от БСП.

ГЕРБ дръпна пред БСП с над 5%
Обновена

ГЕРБ дръпна пред БСП с над 5%

ВМРО са събрали около 7% от гласовете

Резултатите от изборите коментира и вторият в листата на БСП Стефан Тафров. По думите му изборният ден все още не е приключил. "Да не прибързваме, изборният ден продължава. Резултатът на "Демократична България" ще се подобри според мен, имам много избиратели в чужбина, а там изборите продължават", посочи Тафров.

"Със сигурност имаме 1 мандат. Това не ме изненадва. Ние сме реалната алтернатива на статуквото - на ГЕРБ, на БСО, на ДПС", посочи кандидатът за евродепутат.

Според него БСП са показали, че не са алтернатива.

Стефан Тафров: "Винаги можем повече. Това е само началото. От тази вечер вече сме в "първа лига". Всички партии трябва да се съобразяват с нас", изказа се Тафров.

Той коментира и вота в другите държави членки на ЕС - несъмнено сме щели да видим по-фрагментиран европарламент. Той прогнозира, че проевропейските партии водят на вота и са се представили добре. Националнпопулистическите сили не успял.

Тафров се обяви за "Европа на гражданите".

Каракачанов не знае какво да очаква от малката коалиция вече

Каракачанов не знае какво да очаква от малката коалиция вече

Лидерът на ВМРО е погнусен от атаките на "Атака"