След толкова много избори се оказахме в ситуацията не да се хвалим с успехите за съставяне на правителство, а да си мерим неуспехите за съставяне на правителство. Toва заяви депутатът от ГЕРБ и бивш председател на парламента Росен Желязков за възможността да се състави правителство в рамките на 50-ото Народно събрание.

Желязков обясни, че позицията на ГЕРБ-СДС е, че няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство. Ако в рамките на сегашния парламент се сформира мнозинство за кабинет, ГЕРБ ще подкрепят всички антикорупционни мерки и законодателство. Когато се заиграваме със съдбата, тя поднася големи изненади - видяхте, че в рамките на 50-ото Народно събрание, които изтласкаха на второ място ПП-ДБ, които твърдо се обявиха за опозиция, но сами се принудиха да променят наратива, коментира Росен Желязков.

Той не е изненадан и от позицията на ПП-ДБ да върнат празен втория мандат. Росен Желязков не вижда възможност да се състави правителство в 50-ото Народно събрание, но смята, че може да се намери стабилно управление, а не опозициониране един на друг в следващото Народно събрание.

Желязков призова да се мисли за стабилно управление в 51-ото Народно събрание. ГЕРБ са готови да разговарят с всички партии, с които споделят общоевропейски ценности.

ПП-ДБ връщат празен втория мандат

ПП-ДБ връщат празен втория мандат

Заради липса на подкрепа за антикорупционните закони