Политическият съвет на партия „Ред, законност и справедливост" е солидарен с Националния протестен митинг-шествие на  Конфедерацията на труда „Подкрепа".

От партията подкрепят настояването новото правителство да гарантира сигурни работни места и европейски стандарти на труд, качествени здравни грижи и образование, кариерно развитие за младите хора, достоен живот за възрастните, отговорна национална политика за хората в неравностойно положение.

„Ред, законност и справедливост" се обръща към всички демократично и европейски мислещи граждани с ясното предупреждение:

Предстоящите  избори за национален парламент поставят две алтернативи за бъдещето на България. Едната алтернатива е България да бъде изключена от Европейския съюз, ако Доган и сателитите му БСП, НДСВ и ЛИДЕР запазят позициите си.

Втората алтернатива, според партията, е държава, която е способна да се справи с корупцията и икономическата криза, да осигури нов ред и сигурност за българските граждани.

От РЗС заявяват още, че българските граждани, демократичните партии и синдикатите трябва да спрат с всички законови средства сценария на Доган и сателитите му за налагане на безпрецедентна етноикономическа зависимост на бъдещето на България от върхушката на ДПС и обръчите от фирми.

За 20-те години лъжлив преход българските граждани са управлявани от политическата мафия, категорични са от там.