От гражданската организация "Спаси София" влизат в битката за предстоящите местни избори начело с Борис Бонев и с предизборна програма "План за София" на София, съдържаща 300 страници и 500 мерки.

Това обяви лидерът на гражданската организация Борис Бонев преди регистрацията на сдружението в Общинската избирателна комисия (ОИК).

Гергин Борисов ще бъде кандидат за общински съветник.

Гражданите сами да определят как да се харчат парите на столицата, предлага Спаси София

Гражданите сами да определят как да се харчат парите на столицата, предлага Спаси София

"Гражданският бюджет" е инструмент, познат в редица европейски градове

"Спаси София" внасят над 7 200 подписа в ОИК, събрани от гражданите за по-малко от седмица. Това е голямо постижение за гражданската организация, защото подкрепата, която срещнали от хората на улицата е изключително силна. Имали както 80-годишни подписали се, така и 18- годишни младежи.

Едни от най-важните неща, което са установили е, че хора от всяка една възраст имат нужда от промяна и статуквото да бъде преборено.

Сред основните приоритети пред "Спаси София" за изборите наесен са мобилен град, в който хората да се придвижват нормално и лесно, построяването на паркинги, иновативни мерки срещу презастрояването (обособяване на нов квартал), ремонт на междублоковите пространства и подобряване на градската среда, безкомпромисни мерки за чист въздух, открито управление без корупция.

По платформа десни и центристи подкрепят Манолова за кмет

По платформа десни и центристи подкрепят Манолова за кмет

Дигитализация, прозрачност и чист въздух

По думите на Борис Бонев тук "Спаси София" имат едно предимство - в продължение на 10 години работят със Столична община и на собствен гръб са изпитали цялото недоволство да бъде чут гласът на гражданите.

Бонев изтъкна, че няма как да твърдиш, че си граждански кандидат, щом си подкрепен от една плеяда партии. "Ние сме гласа на всички граждани така, както сме били през всичките 10 години", подчерта той и се похвали, че много работят, интересуват се и четат.

Бонев посочи, че нито една партия в Общинския съвет няма да има мнозинство.

На въпрос на news.bg как гледа на кандидатурите на Фандъкова и Манолова и очаква ли кампанията да бъде подла, Бонев отбеляза, че иска да има дебат за София.

Фандъкова преборва Манолова с паркинги, градинки и прозрачност

Фандъкова преборва Манолова с паркинги, градинки и прозрачност

По-силна съм с опита, с идеите си, новите проекти и опитни хора, заяви Фандъкова

Бонев призова Манолова, Фандъкова и архитект Борислав Игнатов на дебати за проблемите на София. "Спаси София" твърдят, че могат да предложат най-добрата, смелата и изпълнима програма за столицата.

Той коментира и темата за сметопочистването, довело до спор между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

За Борис Бонев е доста странно една година преди изтичането на договора да се бърза с обществената поръчка за сметопочистването. Аргументът му е, че ще се очаква забавена съдебна процедура по обжалването.

От "Спаси София" очакват и резултатите от съда по сигнал срещу ремонта на "Графа". Бонев очаква да има последствия за допуснатите нарушения.